Leer hoe je relaxter leeft, het kan echt.

Training Anders omgaan met stress

Heb jij veel last van stress? Heb je veel bordjes in de lucht te houden of maak je je veel zorgen? Word je ’s ochtends al wakker met een gestresst gevoel of lig je’s nachts wakker van de zorgen? Staat je lijf soms strak van de spanning? Langdurige stress is heel ongezond, het kan zelfs leiden tot allerlei ziektes en het is niet fijn voor je humeur. Met de training Anders omgaan met stress kan je je stress-systeem deactiveren, precies omdat de training doet wat het zegt. Zelfs de grootste stresskip heeft hier wat aan.

stress verminderen kan je leren

Als je veel stress ervaart, kan het voelen alsof je vast zit en niet kan loslaten. Je lichaam staat strak, je voelt het in je schouders, je ademt ongemerkt oppervlakkig. Stress verminderen kan je leren. Door andere gewoontes aan te leren. In de training leer je vaardigheden die je helpen door een stressvolle periode te navigeren.

Stress hoort erbij, maar als het te lang duurt moet je er wat mee

Mindfulness & qigong

In deze training richten we ons zowel op het fysieke als het geestelijke. We werken onder andere met mindfulness en qigong. Mindfulness-oefeningen maken dat je stress kan loslaten en meer rust ervaart. Qigong is een onderdeel van de Chinese bewegingsleer. Bij Qigong oefeningen beweeg je je lichaam volgens een bepaald patroon. Het is geschikt voor mensen van alle leeftijden. We besteden ook aandacht aan de ademhaling.

 • Leer beter omgaan met stressvolle situaties, daar heb je de rest van je leven wat aan
 • Praktische tips en oefeningen
 • Kleine groep, dus veel persoonlijke aandacht
 • Bewegen (qigong), meditatie, ademhalingsoefeningen en leren over stress en je lichaam
 • Zes bijeenkomsten op zaterdagen
 • Door ervaren ACT-coach, mindfullnesstrainer en yoga- en qigongdocent
 • Ook als je denkt dat je nooit uit de stressmodus komt.

Gun jezelf een heldere blik naar binnen

Retraites

Loopt je hoofd over? Zit je in de maalstroom van het leven? Vind je het moeilijk om rust te vinden? Wil je jouw creatiekracht vergroten of bepaalde emoties verwerken? Een retraite werkt als een snelkookpan en geeft je in korte tijd een heldere blik naar binnen. Kies voor een stilteretraite of een qigong retraite voor een (hernieuwde) kennismaking met jezelf.

 • Uit de waan van de dag, voor een heldere blik naar binnen
 • Stilstaan bij je leven, voor meer inzicht
 • Geeft je de kans tot snelle transformatie
 • Begeleiding door ervaren ACT-coach, mindfullnesstrainer en yoga- en qigongdocent
 • Mooie locatie centraal gelegen in de natuur
 • Voor beginners en (ver)gevorderden

Stilte retraite vakantie voor je ziel

In een stilteretraite zoek je de stilte op in jezelf. Op een prachtige locatie stap je uit de waan van de dag. Je geeft jezelf zo de kans om meer inzicht te krijgen in je eigen leven en in wat werkelijk belangrijk voor je is. Je gaat mediteren, wandelen en je kan gebruik maken van art journaling, het werken met een creatief dagboek, om een stagnatie in jezelf op te heffen en jezelf weer op stroom te brengen. Wil je tussendoor jou ervaringen bespreken, dan ben ik er voor je.

Qigong retraite: stilte in beweging

Wil je meer rust ervaren in jezelf en jezelf meer in je lichaam ervaren, dan is een qigongretraite voor jou. Op een prachtige locatie stap je uit de waan van de dag. Je mediteert en beoefent qigong, alles onder begeleiding. Als ervaren qigong-beoefenaar kan je je practice verdiepen. Ben je beginner? Ook dan ben je van harte welkom. Een qigongretraite geeft je de mogelijkheid om stress en emoties los te laten, de energie in je lichaam optimaal te laten stromen en een nieuwe balans te vinden in je leven.

Ben je een beginner in qigong of meditatie?

Ook als beginner kan je meedoen aan een retraite. Ik leer je de basics en zorg voor een goede begeleiding tijdens de retraite. Twijfel je of een retraite iets voor je is? Ik bied de mogelijkheid om eerst een individuele meditatietraining van 90 minuten te doen. Ik geef je instructies en je ontvangt een link van mij naar een goede meditatieoefening. Zo kan je goed voorbereid starten met een transformerende retraite. Neem gerust contact met me op voor meer informatie.